Industry 4.0

Om het met de woorden van Henk Uyttenhove himself te zeggen: “We bouwen een brug tussen 2 werelden met verschillende belangen.” Aangezien we van verschillende entiteiten 1 geheel willen maken, gaan we zien dat OT en IT naar de toekomst toe samensmelten. In de tussentijd is het essentieel dat men beide combineert om het ultieme doel te bereiken: een veilig en productief internet.

Automatisatie van de productieprocessen in bedrijven en het bewaken van infrastructuur in steden is een realiteit.  Hiervoor worden verschillende types sensoren gebruikt.  Het netwerk van die sensoren wordt ook het ‘Internet of Things’ (IoT) genoemd. De opkomst van IoT levert verschillende nieuwe uitdagingen, zoals het verwerken van de enorme hoeveelheid informatie (Edge Compute), het koppelen aan de bedrijfssystemen voor analyse (Big Data/Data Analytics) en het toepassen van Artificiële Intelligentie (AI) en Machine Learning (ML) voor predictieve acties.

Deze sessie heeft als doel de voordelen, uitdagingen en mogelijkheden van deze nieuwe technology (r)evolutie voor jou in kaart te brengen.

  • Datum

    9 augustus 2018

  • Tijdstip

    09u00 – 12u00

  • Adres

    Prins Boudewijnlaan 41, 2650 Edegem

Henk Uyttenhove

Technology architect Uptime Group

Met een waslijst aan diploma’s, opleidingen en meer dan 20 jaar ervaring in de IT-sector mag Henk Uyttenhove zeker niet ontbreken in deze Summer of Innovation. Met een passie voor ontwikkeling, automatisatie en een focus op flexibiliteit, out-of-the-box thinking en interactiviteit weet Henk waarover hij spreekt.

Dagindeling

We starten de dag met een korte seminarie waarin Henk met accurate voorbeelden schetst hoe IoT je kan helpen om monitoring te vereenvoudigen en accurater te maken. Na een korte pauze gaan we verder met een ‘ideation’ waarbij de business kant communiceert met de tech kant. Hier kan jij jouw probleem aankaarten, zitten we samen en bespreken we mogelijke oplossingen.

Schrijf je in voor Industy 4.0!